21-24 қаңтар аралығында жоғары техникалық колледж базасында ҚР ұлттарының ұлттық аспаздық дәстүрлерін дамыту мақсатында аспаздық конкурс өтті.
Іс-шараның негізгі міндеті-дәстүрлі рецепттерді сақтау және насихаттау. Бұл дәмді тағамнан ләззат алу ғана емес, сонымен қатар ұлттық тағамдар, олардың ингредиенттерінің ерекшеліктері және қалай дайындалу керектігі туралы көбірек білу мүмкіндігі.
Осы байқауға № 10 мектеп-интернаттың 8-9 сынып оқушылары қатысты. Байқау бірнеше тапсырмадан тұрды: салат дайындау, ыстық тағам, бал торты. Біздің қыздар барлық тапсырмаларды өте жақсы орындады.
Ұлттық рецепттердің аспаздық конкурстары дәмді тәжірибе беріп қана қоймайды, сонымен қатар мәдени алмасуға ықпал етеді. Олар адамдарды үйде тамақ дайындауға, дәстүрлерді сақтауға және басқа халықтардың аспаздық мұрасына құрметпен қарауға шабыттандырады.